Site icon TIMP ROMÂNESC

Şcoala Româneasca din Atena şi-a deschis din nou porţile

Şcoala Româneasca din Atena si-a deschis porţile pentru un nou an şcolar dedicat Cursurilor de Limbă, Cultură și Civilizație Româneasca (cursuri cofinanţate de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP)- Ministerul Afacerilor Externe) şi susţinute de Comunitatea română Sf. Ştefan Cel Mare din Atena.

Preotul Matei Vulcanescu care savarseste slujbe în limba română în fiecare duminică la Biserica Panaghia Odighitria, zona Maniatika (Pireu), a deschis acest eveniment prin sfinţirea sediului, anunţă all4romania.eu.

Ambasada a răspuns afirmativ invitaţiei şi a fost prezentă la eveniment prin Anca Chisăliţă, ataşat al Ambasadei României pe probleme culturale şi comunităţi, care a urat mult succes reprezentantilor Comunităţii, profesorilor, precum şi celor mici.

În continuare, presedintele comunităţii Nina Ghiţă, care a ţinut să mulţumească tuturor persoanelor prezente pentru participare, invitaţilor (scriitorului Dan Hasdean, autorul volumului “Locul unde întorc uliii”), reprezentaţilor bisericii ortodoxe, profesorilor şi a exemplificat importanta cursurilor de limbă, cultură şi civilizaţie românească.

Cu toate că a început anul şcolar, înscrierile la Şcoala Românească continuă pe tot parcursul anului.

În prezent, în cadrul Şcolii Româneşti din Atena, cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească se realizează pe grupe de preşcolari ( între 3 şi 6 ani) şi grupe de şcolari ( între 7 şi 17 ani).

În acest an, au început înscrierile pentru cursurile de limba româna destinate adulţilor, cetăţenilor greci care vor să urmeze o facultate în România sau vor să-si deschida o afacere, dar şi românilor care vor să-şi împrospăteze cunoştinţele de gramatică a limbii române.

Pe langă aceste activităţi, în comunitate se vor desfăşuara cursuri de teatru precum şi alte activităţi extraşcolare venite în sprijinul copiilor. Activitățile comunității se axează pe promovarea românismului si a românilor în statul în care sunt stabiliti, a traditiilor, limbii si culturii românesti.

 

 

Exit mobile version