Un film despre siturile românești incluse pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, respectiv Bisericile pictate din nordul Moldovei, Mănăstirea Hurezi, Satele cu biserici fortificate din Transilvania, Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei, Centrul Istoric Sighişoara, Bisericile de Lemn din Maramureş și două situri naturale, Delta Dunarii și Pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei, va putea fi urmărit, până pe 19 noiembrie 2020, pe pagina de Facebook și pe contul Youtube ale Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul. Aceste obiective au fost declarate patrimoniu al umanității grație unicității și valorii lor universale, iar proiectul „Invitație la călătorie – cele mai frumoase situri de patrimoniu mondial din România” le pune în valoare, marcând, în același timp, Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România, celebrată la 16 noiembrie.
Publicul va avea ocazia să descopere imagini revelatoare cu situri culturale românești, dar și valori culturale identitare surprinse de ochiul profesionist al antropologului Cătălin D. Constantin.
Ziua Patrimoniului Mondial este celebrată în România în fiecare an în 16 noiembrie, dată la care, în 1972, a fost adoptată Convenţia Patrimoniului Mondial cultural şi natural de către Conferinţa generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură. La nivel național, a fost adoptată Legea nr. 160/2013 privind declararea zilei de 16 noiembrie Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România, dată la care se organizează varii acțiuni culturale de promovare și protejare a patrimoniului românesc universal.
Cătălin D. Constantin este editor de carte și antropolog, predă cursuri la Facultatea de Litere a Universității din București. A publicat sau îngrijit mai multe volume dedicate patrimoniului UNESCO din Romania. Printre acestea: World Heritage Sites in Romania (2013), Danube Delta (text de Radu Anton Roman și Cătălin D. Constantin, 2009), Mănăstirile din Bucovina (text de Neagu Djuvara, coordonare editorială și imagini de Cătălin D. Constantin, 2015), Mănăstirile din Oltenia (text de Neagu Djuvara, coordonare editorială și imagini de Cătălin D. Constantin, 2011). A colaborat la seria de șapte albume dedicate patrimoniului UNESCO din Romania, publicată în 2009 de editura ARTEC din Segovia, Spania, cu sprijinul Centrului Cărții (ICR), prin programul Publishing Romania.