Societatea Medicală „Isidor Bodea” din regiunea Cernăuţi a marcat sâmbătă, 12 noiembrie, împlinirea a 20 de ani de la constituirea organizaţiei. Evenimentul festiv a avut loc la sediul Societăţii pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” din centrul regional, în prezenţa membrilor asociaţiei şi a unor lideri ai comunităţii româneşti din regiunea Cernăuţi, ziariştilor de la „Zorile Bucovinei”, reprezentanţilor autorităţilor locale, toţi fiind invitaţi de preşedintele Societăţii Medicale „Isidor Bodea”, Ion Broască, care a făcut o succintă prezentare a societăţii pe care o conduce, referindu-se la unele proiecte realizate pe parcursul celor două decenii de activitate. Domnia sa a amintit celor prezenţi că această conferinţă este dedicată şi aniversării a 130 de ani de la naşterea patronului ei spiritual – dr. Isidor Bodea.
Invitat de onoare al manifestării, Eleonora Moldovan, Consulul General al României la Cernăuţi, a subliniat importanța evenimentului nu doar pentru lumea medicală, ci pentru comunitate:
„Îmi face o deosebită plăcere să particip la această discuţie a medicilor. Recunosc că este prima participare la o activitatea organizată de Societatea Medicală „Isidor Bodea” în mandatul meu de Consul General, la această întâlnire cu medicii, cu doctorii, cu cei care se declară a fi continuatori ai frumoasei activităţi a medicului Isidor Bodea. Este un moment foarte important, atât pentru societatea „Isidor Bodea”, cât şi pentru noi toţi, pentru că toate aceste evenimente cumulate, încă o dată ne împărtăşesc din valorile trecute. Fie că suntem profesori, diplomaţi, fie că suntem doctori, fie că suntem în orice calitate profesională, important este ca să înţelegem cum trebuie să acţionăm pe diverse paliere şi orice calitate profesională, orice statut profesional ne permit să fim şi buni familişti, şi buni activişti civici, să fim şi buni colegi, buni prieteni, dar calitatea şi prestanţa unui medic, statutul unui medic în societate din toate timpurile a fost înalt apreciat. Personalităţile istorice care vin din această ramură ne impresionează într-o formă deosebită. Pentru că unei personalități care este comemorată, îi sunt amintitite şi pomenite faptele trecutului, fapte care sunt de actualitate şi pentru noi. Isidor Bodea a fost cu adevărat o personalitate. O personalitate este demnă de pomenit pentru că de fiecare dată ne învaţă că trebuie să fim activi şi prezenţi în orice domeniu de activitate…”, a mai spus doamna Eleonora Moldovan, asigurând conducerea societăţii de toată susţinerea în continuare din partea instituţiei diplomatice române în ceea ce priveşte realizarea unor proiecte comune ucraineano-române.
Preşedintele Societăţii Medicale „Isidor Bodea” domnul Ion Broască a înmânat diplomatului român o diplomă de excelenţă. De astfel de diplome s-au învrednicit şi ceilalţi invitaţi la conferinţă, care se numără printre prietenii şi susţinătorii Societăţii Medicale.
Spre finalul întrunirii, au fost primiţi printre membrii asociaţiei şi alţi tineri medici din regiunea Cernăuţi, vorbitori de limbă română.