Site icon TIMP ROMÂNESC

Stand românesc la Tărgul de carte de la Frankfurt

La ediţia din acest an a Târgului de Carte de la Frankfurt, care se desfăşoară în perioada 8-12 octombrie, România este reprezentată cu un stand național, în cadrul căruia vor avea loc numeroase evenimente editoriale, alături de lecturile şi dialogurile cu publicul ale unor autori români contemporani.

În plus, ICR Berlin susţine prezenţa la această manifestare de anvergură a autoarei şi graficienei române Irina Dobrescu, remarcată de către o serie de edituri din ţară şi din străinătate.

În acest an, editura elveţiană Nord-Süd, specializată pe editarea şi publicarea de cărţi pentru copii, a publicat volumul cuprinzând povestea „König Drosselbart” (Regele Smoc-de-Barbă), după Fraţii Grimm. Ilustraţia volumului a fost realizată de Irina Dobrescu, graficiana fiind apreciată drept „un nou talent din România – Câştigătoare a Bursei Nord-Sud pentru anul 2013”.

Irina Dobrescu a absolvit Universitatea Naţională de Arte, secţia Grafică, în 2003 şi este membru fondator al Clubului Ilustratorilor din România. A colaborat cu diferite agenţii de publicitate şi a participat la numeroase expoziţii, workshopuri şi evenimente artistice în ţară şi străinătate.

Editura Nord -Sud reprezintă cea mai mare editură din Elveţia, specializată pe publicarea de cărţi pentru copii, şi una din cele mai importante edituri de gen din spaţiul german, cărţile ei apărând în peste 30 de limbi. Publică diferite genuri, precum albume, cărţi pentru lectură şi cărţi-jocuri, cărţi de literatură, cărţi-audio şi cărţi de specialitate, pentru copii. Între autorii publicaţi se numără clasici ai literaturii universale, care au scris şi pentru copii, precum Hans Christian Andersen, Johanna Spyri, Charles Dickens, Fraţii Grimm, Lev Tolstoi, Wilhelm HAuff, însă şi compozitori precum Piotr Ilici Ceaikovski şi Serghei Prokofiev.

Târgul de Carte de la Frankfurt reprezintă cel mai mare târg de gen din lume. Cu o tradiţie – cu intensităţi variabile, în funcţie de perioadele istorice – de peste 500 de ani, după inventarea tiparului de către Johannes Gutenberg, Târgul atrage anual mii de editori de carte şi sute de edituri din întreaga lume, alături de sute de mii de vizitatori. Conform statisticilor, la cea mai recentă ediţie, în 2013, au participat la Târg 276 000 de vizitatori, numărul publicului de specialitate ridicându-se la 143 000.

Exit mobile version