Site icon TIMP ROMÂNESC

Știrile din România, cerute de jurnaliștii de peste Prut

foto arhivă

Preluarea reciproacă a programelor și informațiilor TV între România și Rep. Moldova a fost discutată, pe 18 martie, în cadrul unei mese rotunde, organizată de Comisia comună pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Rep. Moldova, la București. Alături de membrii Comisiei Comune, la eveniment au participat reprezentanți mass-media, bloggeri și jurnaliști din ambele țări.

În cadrul discuțiilor a fost subliniată necesitatea preluării reciproce a canalelor TV din România și Rep. Moldova, organizarea Congresului Romanilor de Pretutindeni, precum și semnificatia zilei de 27 martie.

Tema acesti întâlniri a fost necesitatea și oportunitatea ca posturile din Rep. Moldova să fie preluate de operatorii de clablu și invers. Jurnaliștii au invocat necesitatea ca principalele canale de știri din România să ajungă și la telespectatorii din Rep. Moldova, dar și că Televiziunea Română ar trebui să își îmbunătățească prezența și studioul din Rep. Moldova”, a declarat pentru www.viitorulilfovean.ro/timpromanesc deputatul Ovidiu-Cristian Iane, membru al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Rep. Moldova.

Susțin conectarea între posturile din România și cele din Rep. Moldova, preluându-se integral conținutul. Așteptăm cu interes și formarea Comisiei din Rep. Moldova să putem relua ședințele comune”, a precizat deputatul.

Un al subiect dezbătut în cadrul întâlnirii dintre jurnaliștii din Rep. Moldova și parlamentarii români l-a reprezentat organizarea Congresului Românilor de Pretutindeni, invitații de peste Prut declarându-se interesați de modalitatea de selectare și alegere a participanților.

I-am informat pe cei prezenți că în cadrul Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării a Camerei Deputaților, al cărei membru sunt, se lucrează la metodologia de organizare a Congresului Românilor de Pretutindeni în care vor fi stabilite criteriile de alegere a participanților, precum și legitimiatatea lor. Ar fi ideal ca românii din toate culțurile lumii să fie reprezntați la Congres”, a mai adăugat Ovidiu Iane.

În ceea ce privește semnificația zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, participanții au analizat aspecte privind corectitudinea prezentării evenimentului în manualele școlare de istorie, atât în România, cât și Rep. Moldova.

 

 

Exit mobile version