Site icon TIMP ROMÂNESC

Studenţii din Rep. Moldova iniţiaţi de profesorii Universităţii Bucureşti

A doua ediţie a taberei de istorie, cultură şi civilizaţie românească – „Convergenţe culturale”, la care vor participa 30 studenţi de la Facultatea de Istorie şi 10 studenţi de la Facultatea de Arhitectură, Universitatea de Stat din Chişinău, Rep. Moldova, va fi derulată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, în perioada 19-23 octombrie.

Studenţii din Rep. Moldova vor participa la traininguri susţinute de profesorii Universităţii din Bucureşti, specializarea Istorie şi Arhitectură, se vor întâlni cu reprezentanţi de marcă ai mediului academic, vor avea loc schimburi de experienţă cu studenţii de la facultăţile de profil din Universitatea din Bucureşti.

Aceștia vor vizita și Senatul României, Muzeul Național Cotroceni, unde se vor întâlni cu consilierul prezidențial Sergiu Nistor, Muzeul Național de Artă și Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”.

Aceste activităţi sunt menite să contribuie la formarea unei imagini reale despre actualitatea istorică şi culturală românească, cât şi la îmbunătăţirea cunoştinţelor dobândite pe parcursul formării în domeniul istoriei şi arhitecturii.

Proiectul îşi propune schimburi de experienţă şi acumularea de noi cunoştinţe din domeniul istoriei şi arhitecturii contemporane a României, familiarizarea cu mediul academic românesc, schimb de bune practici cu colegii de la Universitatea Bucureşti, vizite de studiu la obiective istorice şi culturale, participarea la mai multe manifestări socio-culturale incluse pe agenda evenimentului.

Scopul proiectului este promovarea interdisciplinarităţii, prin identificarea de arhetipuri culturale şi fundamentarea cunoştinţelor participanţilor despre valorile istorice, spirituale şi arhitecturale româneşti, în ideea cultivării respectului faţă de acestea şi a asumării lor în viaţa profesională şi personală.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Ministerul Culturii din Rep. Moldova. Între Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni şi Ministerul Culturii din Rep. Moldova există un protocol amplu de colaborare care cuprinde activităţi cultural-educaţionale, realizate în comun de cele două instituții.

Exit mobile version