Site icon TIMP ROMÂNESC

Taxă pe carnea roșie 

Carnea roșie ar putea fi taxată. Specialiștii arată că o taxă asemănătoare cu cea pusă pe produse ca băuturile și alimentele cu zahăr și tutun ar putea fi aplicată și în acest caz.

Carnea roșie este carnea de vită, carnea de porc, carnea de miel, carnea de capră, care provin de la animale domestice, inclusiv cea conținută în produsele alimentare prelucrate și în majoritatea burgerilor de vită.

Într-un raport realizat de Fitch Solution se indică că o astfel de taxă ar putea fi impusă la nivel global din cauza problemelor de mediu și de sănătate.

Potrivit specialiștilor, carnea roșie este asociată riscului crescut de cancer, afecțiuni ale inimii, accidente vasculare cerebrale și diabet.

Introducerea acestei taxe pe carnea roșie ar reduce consumul la nivel mondial și ar preveni astfel aproape 6.000 de decese pe an și ar putea economisi aproape 850 de milioane de dolari în costurile de asistență medicală, potrivit Universității Oxford, citat de Libertatea.

Exit mobile version