Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a participat alături de președintele Klaus Werner Iohannis, șeful delegației, și de ceilalți membri ai delegației României la ședința de deschidere a dezbaterilor generale a actualei sesiuni a Adunării Generale a ONU.
La inițiativa României, în marja dezbaterilor generale ale AG ONU, a avut loc un eveniment organizat în parteneriat cu Comunitatea Democrațiilor, cu tema „Rolul tinerilor în reziliența democrației”. În intervenția sa, ministrul afacerilor externe a punctat necesitatea valorizării potențialului tinerilor în consolidarea democratică a unei societăți și capacitatea acestora de a-și reveni după crize, precum și de a face față provocărilor actuale. La discuții au luat parte și Thomas E. Garrett, secretarul general al Comunității Democrațiilor, Tudor Ulianovschi, ministrul afacerilor externe din Republica Moldova, precum și reprezentantul Asociației Tineretului ONU din România. Tema privind tineretul va figura printre prioritățile României în perioada exercitării viitoarei președinții a Comunității Democrațiilor, începând cu septembrie 2019, pentru un mandat de doi ani.
În marja evenimentului, ministrul Teodor Meleșcanu a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe din Republica Moldova, Tudor Ulianovschi, în cadrul căreia au fost abordate elemente ale relaţiei bilaterale, precum şi evoluţiile relaţiilor UE – Republica Moldova. Ministrul Teodor Meleşcanu a subliniat importanța prioritară pe care România o acordă dezvoltării relației cu Republica Moldova, inclusiv în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, dar a evidenţiat şi necesitatea continuării procesului susţinut de reforme.
Programul zilei a inclus o întrevedere a ministrului Teodor Meleșcanu cu ministrul afacerilor externe și expatriaților al Palestinei, Riad al Malki, în cadrul căreia șeful diplomației române a reiterat poziția tradițională a României față de Procesul de Pace din Orientul Mijlociu și a exprimat satisfacția față de recentele evoluții pozitive din relația bilaterală româno-palestiniană. Discuțiile au reliefat interesul comun pentru dezvoltarea și consolidarea cooperării bilaterale, sens în care cei doi demnitari au convenit asupra importanței organizării unei noi reuniuni a Comitetului Interguvernamental Româno-Palestinian, în vederea identificării de noi oportunități de cooperare, în domenii de interes comun. Totodată, cei doi miniștri au abordat și o serie de subiecte de actualitate ale agendei regionale, cu accent pe evoluțiile din cadrul Procesului de Pace din Orientul Mijlociu.
În seara zilei de 25 septembrie 2018, ministrul afacerilor externe a participat la dineul transatlantic, găzduit de secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo.