Acasă Cultura / Culte Trainerii români în programe de dezvoltare pentru tinerii din Rep Moldova

Trainerii români în programe de dezvoltare pentru tinerii din Rep Moldova

Festivalul Zilele Nordului aduce în nordul Rep. Moldova unul dintre cele mai importante programe de dezvoltare a tinerilor din lume. S-a dat startul înscrierilor la atelierele la care peste 150 de tineri vor fi pregătiți de traineri din România și Rep. Moldova.

Cea mai importantă veste a secțiunii „Educație” a festivalului vine din partea Fundației The Duke of Edinburgh’s International Award Romania, care își anunță astfel începerea activității în regiunea din nordul Moldovei.

Primii pași în acest sens se fac în cadrul Festivalului Zilele Nordului, unde reprezentanți ai programului Award susțin o prezentare pentru tinerii interesați și un curs de formare de Lideri Award pentru cei care doresc să fie îndrumătorii tinerilor în cadrul programului.

The Duke of Edinburgh’s International Award este liderul mondial al programelor de dezvoltare adresate tinerilor. Programul îi încurajează pe tinerii cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani, indiferent de mediul de provenienţă, să desfăşoare activităţi de educaţie non-formală care să le asigure o tranziţie echilibrată de la adolescenţă la viaţa de tânăr adult. Inițiat în 1956 de către Ducele Philip de Edinburgh și susținut de Familia Regală Britanică, programul este astăzi activ în 144 de țări și teritorii, notează ziaruldeiasi.ro.

Începând din 2013, Award-ul este accesibil tinerilor din România, programul fiind derulat la nivel național sub patronajul ASR Principesa Moștenitore Margareta a României și avându-l ca Ambasador pe ASR Principele Nicolae al României.

Programul este susţinut de Ministerul Educaţiei Naţionale și a primit în anul 2014 Premiul I atât în cadrul Galei Societății Civile Române, secțiunea de tineret, precum și în cadrul primei ediții a Galei Societății Civile Tinere.

Am deschis înscrierile la cursul de formare pentru Liderii Award. Îi așteptăm pe toți cei pasionați de dezvoltarea tinerilor, pe cei care doresc să îi sprijine pe aceștia în a accesa oportunități de voluntariat și de educație. Avem până acum înscriși la curs manageri de ONG-uri, profesori, traineri și experți în educație din Iași, Botoșani și Darabani, iar înscrierile continuă până la epuizarea celor 16 locuri disponibile”, declară Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, recent licențiată ca Unitate Operațională a programului Award în România.