În data de 17 ianuarie 2018, în Sala de Expozii a ICR Beijing, a avut loc vernisajul Expoziției de Pictură „Satisfashion”, semnată de către artistul Obie Platon.
Evenimentul de succes a fost deschis de Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing. Xu Wei, angajată a institutului, prezentându-l pe artist, a făcut o incursiune în istoria artelor plastice românești, evidențiind legătura sa cu tradiția. Au mai susținut discursuri despre arta și talentul tânărului artist Zhang Wenxiang, profesor universitar, pictor renumit în China, precum și Liang Zhen, vicepreședintele Asociației Caligrafilor din China. De asemenea, artistul și-a exprimat crezul său artistic.
Publicul a fost fascinat de mărimea grandioasă a lucrărilor în ulei pe pânză, care cu talent nemăsurat au fost de către tânărul artist român interpretate metaforic părțile vicioase ale modei contemporane, recunoscând amploarea fenomenului, rolul său în societate și transformarea în care a avut loc domeniul afacerilor după industrializare.
Conform mărturisilor artistului, expoziția urmărește combinarea esteticii frumuseții cu distorsiunile și abaterile societății, care se regăsesc împreună, exprimă forme pure de satisfacție propuse de industrie pentru public. Portretele algorice care reprezintă componente de modă încheie o înțelegere profundă și personală a industriei în sine, ca un martor în fața mișcării gigantice.
Opera lui Obie Platon a evoluat într-o limbă vizuală provocatoare, distinctă și diversă care definește în prezent pânzele sale experimentale și toate celelalte lucrări (murale, sculpturi și instalații). Inspirându-se din geometria și filosofia platonică și, totodată, influențat de cultura românească, de credințele sociale și imaginarul popular, folosind o varietate de simboluri și referințe de a expune contextele sociale curente și comportamentul uman, adesea abordate cu ironie.
În China există prea puține cunoștințe despre artiștii români contemporani, iar promovarea acestora ar contribui la cunoașterea României și din acest punct de vedere.
Obie Platon, născut la Iași în anul 1987, absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București (2007-2010) și este fondatorul Asociației URBANART, care susține artiștii contemporani și inițiativele de artă urbană în România, precum și a revistei culturale contemporane FORMAJE Artfiles.
Artistul a participat la expoziții de pictură atât în țară cât și în străinătate. A participat, de asemenea, la expoziții și proiecte de artă murală din România, Europa și Asia, precum: Proiect de artă murală, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Bucureşti, România (2016), Proiect de artă murală, Shanghai, China (2014), Festivalul de artă murală Színes Város, Budapesta, Ungaria (2014) Festivalul de artă publică Walk&Talk Azores, Ponta Del Gada (2014), Festivalul Breathe in – Break out, Germania (2013), Festivalul de street art IRONLAK BBQ Burner, Bucureşti, România (2013), Roger Waters – “The Wall”, Bucureşti, România (2013), Festivalul de street art FISART, Timişoara, România (2013), Mural şi expoziţie de grup, Galeria Alchemia, Bucureşti, România (2013).
Expoziția este deschisă publicului în perioada 17 ianuarie – 28 februarie 2018.