Vasile Tărâţeanu, membru de onoare al Academiei Române, a fost reales pentru urmatorii trei ani in fruntea Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi. Din noua conducere a Centrului “Eudoxiu Hurmuzachi” fac astfel parte Vasile Tărâţeanu (preşedinte), Eugen Patraş (vicepreşedinte), Larisa Jar (secretar), Arcadie Moisei (şef Departament Învăţământ) şi Corneliu Nichitovici, veteran al învăţământului din Ucraina, Elena Nandriş, primarul comunei Mahala, raionul Noua Suliţă, şi Eugen Tovarniţchi, directorul liceului din Carapciu pe Siret, raionul Hliboca (membri ai consiliului de conducere). În postul de cenzor al Centrului a fost ales economist Petru Rotar, fost viceprimar al oraşului Cernăuţi.Participanţii la adunarea generala de luni au apreciat pozitiv activitatea desfăşurată de conducerea Centrului în perioada de dare de seamă – transmite corespondentul BucPress.eu.
De la inaugurarea sa, Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” a desfăşurat o activitate intensă în mai multe direcţii, potrivit Bucpress.eu: a purtat o corespondenţă intensă cu diverse instituţii şi organe ale puterii locale şi de stat din Ucraina în direcţia apărării drepturilor comunităţii româneşti din regiune la învăţământ în limba maternă, la studierea istoriei noastre, promovării culturii, literaturii şi artei naţionale, a monitorizat îndeaproape situaţia la zi în domeniul învăţământului şi şcolilor din regiune.
Potrivit raportului de activitate prezentat de preşedintele Vasile Tărâţeanu centrul cultural a organizat numeroase manifestări culturale, pe loc de frunte situandu-se Caravana de cultură şi civilizaţie românească, iniţiata şi organizata de conducerea Centrului Cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi”. in raport au mai fost mentionate si manifestări organizate în comun cu celelalte societăţi culturale româneşti care activează în oraşul Cernăuţi, desfăşurate atât la sediul acestuia cât şi în alte localuri – Teatrul muzical-dramatic “Olga Kobyleanska”, Filarmonica regională, sau în diverse Case de cultură din satele regiunii, au vorbit domnii Corneliu Nichitovici, Eugen Tovarniţchi, Arcadie Moisei, Larisa Jar, poetul Ilie T. Zegrea şi juristul Eugen Patraş.