Din 11 mai, ICR New York și Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) reiau seria online intitulată “LIFE ANEW. Writers Imagine the World after the Pandemic” / „Viața de la capăt. Scriitorii imaginează lumea după pandemie”, inițiată în luna iunie a anului trecut și care a înregistrat un important succes de public.
Seria de recitaluri literare bilingve se va desfășura în perioada 11 mai – 2 noiembrie 2021, și îi are ca invitați pe scriitorii Diana Bădica, Florina Ilis, Cosmin Perța, Merlich Saia, Bogdan-Alexandru Stănescu, Mihok Tamas, Chris Tănăsescu, Lucian-Dan Teodorovici, Tatiana Țîbuleac și Răzvan Țupa. Textele inedite, scrise special pentru acest proiect, vor fi citite de autori atât în română, cât și în engleză, traducerile fiind semnate de Andrew K. Davidson, Carrie Hooper, Diana Manole și Andreea Scridon.
În iunie 2020, lansam primul sezon al acestul program literar online, cu participarea unora dintre cei mai importanți autori români contemporani, care își imaginau, în scrieri de proză, eseu sau poezie, cum se va vindeca această lume și cum viața o va lua de la capăt. De-abia acum sfârșitul pandemiei începe să devină palpabil, însă existența noastră viitoare, marcată de o experiență tragică, este, încă, de domeniul imaginației. De aceea, ne-am decis să rugăm un nou contingent de scriitori se gândească cum va arăta viața noastră, a tuturor, după ce acest virus va fi, în sfârșit, anihilat. Cetraume, aspirații, temeri, așteptări și încercări ne vor aștepta de partea cealaltă.
Recitalurile vor fi difuzate pe paginile de Facebook, YouTube și Instagram ale celor doi parteneri, precum și pe website-ul ICR New York, în fiecare zi de marți, începând cu ora 21.00, ora României, ora 14.00, ora New York-ului.
Programul literar digital vine în completarea celorlaltor serii de conținuturi online originale și exclusive oferite de echipa ICR New York împreună cu diferiți parteneri, care pun în evidență, într-un mod susținut și atractiv, diversitatea expresiilor creativității și istoriei românești, precum și unele dintre cele mai semnificative contribuții intelectual-academice la înțelegerea și dezvoltarea relațiilor româno-americane.
Mai multe detalii despre proiectele în desfășurare pot fi găsite pe rețelele de socializare ale Institutului: